Selecteer een pagina

STAP 6: Verbinding

“Verbinding: De moed om opnieuw te beginnen”

Wie tegenslag heeft meegemaakt, kent de pijn ervan. En als je nog midden in het verwerkingsproces zit, wil je die pijn niet meer hoeven te voelen. Je wilt over deze pijn heengroeien. En het liefst die pijn niet meer opnieuw hoeven mee te maken.

Als je bang bent voor deze pijn, laat je je leven er nog steeds door leiden. In feite ben je de gevangene geworden van je oude verdriet. En als je probeert te voorkomen nog een keer door deze pijn geraakt te worden, ben je niet vrij om je leven te leven. En verwerk je het verdriet nooit.

Je kunt pas vrij zijn, als je de pijn en het verdriet opnieuw durft te ondergaan. Omdat je weet dat er zoveel moois tegenover staat. Als je iemand hebt verloren, van wie je erg hield, kun je anderen op afstand houden om niet opnieuw een geliefd iemand te verliezen. Je kunt je ook opnieuw met iemand verbinden. Dat kan je leven zoveel verrijken. Maar er is moed nodig om opnieuw te beginnen.

Je kwetsbaar opstellen en je opnieuw verbinden is moeilijk maar essentieel. Je pakt de draad weer op en je kiest er voor de dingen die het leven zoveel waarde geven opnieuw op te zoeken. Je kiest voor het leven!

Introductie

Video 2: Uitleg video
Video 2: Uitleg video